Home

 

Over de Stichting Empower Together Kenya

Stichting Empower Together Kenya is opgericht in maart 2012 om lokale organisaties in Kenia te ondersteunen in het realiseren van hun projecten en doelen.          

     

Open Christian Academy, Rongo in Kenia

De groeiende kloof tussen arm en rijk en de onderontwikkeling in rurale gebieden in Kenia is de belangrijkste drijfveer voor het oprichten van Stichting Empower Together Kenya. Door middel van samenwerking met lokale geregistreerde organisaties kunnen voorziening zoals water, gezondheidszorg en toegang tot onderwijs worden gerealiseerd.

Het voornaamste doel van de Stichting Empower Together Kenya is om ontwikkeling te realiseren door middel van het opstarten en ondersteunen van inkomensgenererende projecten. De lokale organisaties worden ondersteund en aangemoedigd om lange termijn inkomensgenererende projecten te starten die de gemeenschap kunnen voorzien van betrouwbare bestaansmiddelen. Op deze manier zal de kloof tussen arm en rijk worden verkleind en kan armoede worden teruggedrongen. De toegang tot basisvoorzieningen zoals drinkwater, medische voorzieningen en onderwijs zal op een duurzame manier worden gerealiseerd en worden onderhouden door de lokale gemeenschap.